Kezdőlap
"Bálban voltam boldog én"
2016. november 13.

 

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes 30 éves jubileumi műsorának címe: 'Bálban voltam boldog én' 2013 szeptembere óta Szarka Zsolt és Szarka- Gera Sára továbbra is azzal a céllal vezetik a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttest, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Kárpát-medencei nemzetiségek, azon belül is Békés megye nemzetiségének autentikus tánchagyományát, zenei világát.

Nemzetiségi repertoárjuk mellett fontosnak tartják a Kárpát-medencei magyar tánchagyomány minél alaposabb megismerését, autentikus színpadra állítását is. Az együttes vezetőinek szemléletmódjában a néptáncok rendkívül aprólékos elsajátítása a fő szempont, a paraszti táncosok sajátos mozdulatvilágát, habitusát szem előtt tartva, törekednek a folklórisztikailag minél hitelesebb színpadi szintetizációra.
Bálban voltam boldog én című műsorukban báli hangulatokat idéznek meg egy kis legény és leánysorssal fűszerezve, melyben a Kárpát- medence nemzetiségi és magyar tánchagyományának gyöngyszemeiből válogatnak és ezzel köszöntik a 30. évet!
1. Szarka Zsolt-Szarka-Gera Sára- Prekup Anna: Bundásbokri legényegyleti bál
2. Gazsi László-Németh Antal: Magányos pásztorbál
3. Prekup Anna- Lány se vagyok, se menyecske
4. Szarka Zsolt-Pinteni
5. Szarka Zsolt- Hegedüsné Farkas Lilla- Szarka-Gera Sára: Húshagyókeddi bál a Dél-Alföldön
6. Szarka Zsolt: Romanofesto
7. 30 év képekben
8. Szarka Zsolt- Mérai táncolóház
A műsort összeállította és szerkesztette: Szarka Zsolt

 
< Előző   Következő >