Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow "Járd ki lábam, járd ki most!" - Toborzó táncház Dombegyházán
"Járd ki lábam, járd ki most!" - Toborzó táncház Dombegyházán
2014. október 3.
2014_10_01_dombegyhaz.jpg

2014. október 1-én 14:30-kor vidám népi dallamokkal várt minden táncos lábú gyermeket a dombegyházi IKSZT-ben a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége közreműködésével megvalósult, "kedvcsináló" tagtoborzó táncház, melyen  élő népzene kíséretével láthattak néptáncbemutatót, és próbálgathatták saját ügyességüket egy jó hangulatú táncházban a résztvevő gyermekek.

A kedvcsináló zenés táncos programban élő népzenét biztosított egy alkalmilag összeállt zenekar, melynek tagjai: Schäfer Szilveszter, Falusi László és Laurik László voltak. Kalotaszegi táncot táncoltak: Baracsi Gergő, Szugyiczki Julietta, Balogh Dávid a mezőberényi „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola és az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Berény Táncegyüttesének tagjai, és Hanó Krisztina néptáncpedagógus. A zenekar hangszerbemutatóval szórakoztatta a résztvevőket, majd a programot egy jó hangulatú ugrós és moldvai táncház zárt, melyen aktívan és meglepően nagy számban vettek részt a jelen lévő gyerekek.

 

A program célja 

A program a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája által valósul meg, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségével közösen. A „Járd ki lábam, járd ki most!” elnevezésű esemény célja, hogy felelevenítsük az egykori ritmusokat és újjáteremtsük a  térség néptánccsoportját. A toborzó után a néptánc oktatás október közepén kezdődik, heti egy alkalommal. A program során vállaljuk a néptánccsoport újraszervezését, és biztosítjuk ezeken az alkalmakon a megfelelő szakembert. Hosszú távú célunk, hogy a művészeti közösség továbbműködjön, hagyományaink tovább éljenek, öröklődjenek. A toborzót és a néptánc oktatást három településen - Dombegyház, Kisdombegyház és Magyardombegyház - hirdetjük meg, általános iskolás fiatalok számára. A program Dombegyházán valósul meg.

 
< Előző   Következő >