Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Ismét szólótánc fesztivál Békéscsabán - Békés megye, kultúra, fesztivál
Ismét szólótánc fesztivál Békéscsabán - Békés megye, kultúra, fesztivál
2009. január 9.

Január 16-án és 17-én rendezi meg a Balassi Táncegyüttes  Működtetésére Alapítvány és  a Békés Megyei Kulturális Iroda a XIX. Országos Szólótánc fesztivált.
Forrás: http://bekesmegye.mconet.biz/bekes_megye_programajanlo

Január 16-án és 17-én rendezi meg a Balassi Táncegyüttes  Működtetésére Alapítvány és  a Békés Megyei Kulturális Iroda a XIX. Országos Szólótánc fesztivált.

A verseny évtizedek óta fórumot teremt arra a néptáncosoknak, hogy számot adhassanak eredeti néptánc ismeretükről, annak újra-alkotásáról, valamint magas színvonalú egyéni előadásmódjukról. A versenyre benevezhet minden 17. életévét betöltött amatőr, illetve hivatásos magyar állampolgárságú és határon túl élő magyar nemzetiségű táncos.  A kétfordulós megmérettetésre az elmúlt évekhez hasonlóan nagyszámú táncos jelentkezett. A területi döntők lebonyolítására  Székesfehérvárott  és Jászberényben került sor.  

A döntő helyszíne a békéscsabai  Ifjúsági Ház lesz. A zsűri tagjai lesznek: Hortobágyi Gyöngyvér táncművész, Demarcsek Zsuzsa örökös aranygyöngyös táncos, Kovács Norbert örökös aranysarkantyús táncos, Kökény Richárd örökös aranysarkantyús táncos, Szűcs Gábor örökös aranysarkantyús táncos.

A Békés Megyei Kulturális Iroda és a Balassi Táncegyüttes működtetésére Alapítvány január közepén rendezi meg a XIX. Szólótánc fesztivált

Vaszkóné Mochnács Renáta és Vaszkó János 
a Balassi Táncegyüttes tagjai

 

 

 
< Előző   Következő >