Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow Lezajlott a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
Lezajlott a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2011. május 19.

2011. május 14-én szombaton több mint 250 táncos mutatkozott be a Békés Megyei Gyermek és Kisegyüttesek Találkozóján, Kétegyházán, a Táncsics Mihály Művelődési Házban. A program színpadbejáró próbákkal kezdődött, mialatt délelőtt 09-12-ig fokozatosan megteltek a Művelődési Ház öltözői, s az egész épületet betöltötte a táncosok kopogása, énekhangja és „csapkodása”.

 

A bemutatók 13.30-kor kezdődtek, a rendezvényt megnyitotta Csompilla Csaba az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, majd köszöntőt mondott Závogyán Magdolna, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal kulturális referense és Gyalog László a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének elnöke.

Ezután indult az együttesek bemutatkozása, melyen 15 csoport mutatkozott meg a kéttagú zsűri Majorosi Tímea népdalénekes és néptáncpedagógus, valamint Lukács László, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Dél-Alföldi Régiós elnöke előtt.

A Találkozó nem verseny volt, elsődleges célja a tapasztalatcsere az együttesek között, a zsűri értékelése is ennek megfelelően szakmai tanácsadás és véleményezés, melynek célja volt a szakmai munka fejlődésének elősegítése.

Tétje mégis annyi volt a rendezvénynek, hogy végül a legjobb produkciókat bemutatkozásra javasolta a zsűri a IV. Országos Gyermektánc Fesztiválra Gyulára. Ezek az együttesek a következők voltak:

GYAKI Erkel Ferenc Művészetoktatási Iskola Ifjúsági csoportja - Széki táncok , Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény – Gyomaendrőd - Pulyaságok, "Leg a láb AMI " Kis Berényke Táncegyüttes - Szilágysági Táncok.

 

A Békés Megyei Gyermek és Kisegyüttesek Találkozóját már több mint 10 éve rendezi meg a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége, s a tapasztalatokból elmondható, hogy a rendezvény népszerűsége egyre nagyobb, évről évre mindig több együttes mutatkozik meg a Találkozó színpadán. A rendszeres szakmai értékelésnek köszönhetően a csoportok munkáján a színvonal folyamatos javulása, a csoportvezetők egyre igényesebb munkája figyelhető meg.

 

A rendezvény támogatói voltak:

Békés Megye Önkormányzata

 
< Előző   Következő >