Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Meghódították Szegedet a berényi néptáncosok
Meghódították Szegedet a berényi néptáncosok
2010. április 21.

Hatalmas sikert aratott a mezőberényi Berény Néptáncegyüttes a hét végén Szegeden megtartott XX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon. 

A több mint félszáz tánccsoport a program nyitóakkordjaként felvonult a csongrádi megyeszékhely belvárosában, a Kárász utcán. A „bemelegítést” követően jöhettek a produkciók, amelyeket feszített tempóban kellett előadniuk a fiataloknak.

Forrás: beol.hu

A fesztivál zárónapján pedig mindenki izgalommal várta a zsűri döntését, a Szegedi Nemzeti Színházban megtartott gálaműsorra ugyanis csak a legjobb tizennégy előadás kerülhetett be. A Szabóné Kukla Ágnes és Nedró János által vezetett mezőberényi csapat azonban remek teljesítményével kiérdemelte, hogy részt vehessen a fináléban, ahol óriási sikert arattak.
Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ és a „Leg a láb” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közös együttese Pulykasarok című számát Végső Miklós Harangozó Gyula-díjas táncos, a Népművészet Ifjú Mestere és Strack Orsolya Örökös Aranygyöngyös táncos tanította be és koreografálta.

 
< Előző   Következő >