Kezdőlap arrow Pályázatok arrow Pályázat nyári kézműves táborban való részvételre
Pályázat nyári kézműves táborban való részvételre
2009. február 22.
Pályázati felhívás
kedvezményes nyári táborozásra

A túrkevei Gyöngyösház pályázatot hirdet iskolai vagy iskolán kívül szerveződő általános iskolás gyermek kiscsoportok részére bentlakásos kézműves táborban való részvételre.
A pályázat célja: Gyermekcsoportok, hátrányos helyzetű gyermekek részvétele a nyári szünidőben készségfejlesztő táborokban. A táborban gazdag, tartalmas kézműves programot biztosítunk, ami fejleszti a gyerekek képességeit, készségeit, ezen túl a résztvevők megismerhetik a környék természeti értékeit, a környezet múltját, hagyományait (életmód, népi ételek, népdalok). Mindezt kisközösségben, játékos formában, szakképzett pedagógus (kulturális menedzser, közgazdász tanár, gyöngyfűző) irányításával.

A tábor helyszíne:
Túrkeve, Kálmán király utca 18. sz. alatti Gyöngyösház.
Az épület egyik szárnya egy 100 éves parasztház stílusos 19. sz. végi bútorzattal, tárgyakkal berendezve (egy 2 , és egy 3+1 ágyas szoba), az új épületrészben található egy hat fő elszállásolására alkalmas szoba, közös konyha, zuhanyzó, és mellékhelyiség. További elszállásolási lehetőség az udvar területén sátorban lehetséges. Az udvar tágas, ligetes, virágos, játszótér, nyársalóhely van kialakítva.
A Gyöngyösházban biztosítunk szállást és étkezést, valamint a programok többsége is a helyszínen zajlik.
A tábor időpontja: 2009. június 14.- 2009. augusztus 15-ig (vasárnaptól szombatig) egy hetes turnusokban folyamatosan.
A pályázatok beadásának határideje: 2009. februártól május 30-ig folyamatosan.
Pályázatot nyújthatnak be: iskolai, vagy iskolán kívül szerveződő 10 fős gyerekcsoportok. 10 gyerekenként legalább 1 fő kísérő ellátását biztosítjuk (szükség esetén a gyermekek, csoportok felügyeletét kísérő nélkül is megoldjuk).
A tábor programjai: kézműves foglalkozások, napi 4-6 órában: gyöngyfűzés, bőrmunkák, textilfestés,papírmasé-készítés, makramé készítés, gyertyaöntés, kunhímzés bemutató, népi bográcsos ételek készítése, hangszerbemutató (citera), túrkevei, kunsági népdal, énektanulás, lovasprogram (lovaglás, sétakocsikázás), gyalogtúra, városnézés, strand- élményfürdő, uszoda, játékos vetélkedő.
A tábor kézműves programját igény szerint tematikus programként állítjuk össze: indián tábor, gyöngyfűző tábor, honismereti tábor.
A tábor díjai:
6 éjszaka, 2500 Ft/fő/éj - 15 000 Ft
5 napra napi 3 étkezés (+ a hazautazás napján reggeli), napi 1600 Ft/fő - 8000 Ft
A szabadidős programokon (strand, lovaglás, belépők) való részvétel 4000 Ft/fő.
A részvétel díja : 27 000 Ft/fő
A kézműves foglalkozások anyagköltsége, az oktatás díja, valamint a Gyöngyösházban szervezett foglalkozások részvételi díja ingyenes. Az elkészített tárgyakat a résztvevők magukkal vihetik.
Az utazást minden résztvevő egyénileg oldja meg.
A 10 főre eső 1 kísérő szállása, és ellátása ingyenes. A kísérők vállalják, hogy a programokon résztvevő gyerekek felügyeletét ellátják.
Gyermeknevelési támogatásban részesülő vagy nagycsaládban nevelkedő gyermekek esetében 10% kedvezményt biztosítunk a teljes díjból (ennek igazolása szükséges).

Pályázni a kitöltött pályázati adatlappal lehet. A pályázati adatlap elküldhető e-mailben vagy postai úton. Az adatlap igényelhető a következő címen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges vagy postai úton: Nagyné Sallai Erzsébet 5420 Túrkeve, Kuthen király utca 1.

Pályázati díj: 2000 Ft, melyet a pályázati űrlap kitöltésével egyidejűleg kérünk befizetni, és a befizetést igazoló szelvény fénymásolatát a pályázati űrlap mellé csatolni! A pályázati díjat befizetők részére május hónapban kézműves pályázatot hirdetünk meg.
A pályázókat a döntésről a beérkezést követő két héten belül értesítjük.

Elérhetőség, és további információ: http://www.falusi.hu/gyongyoshaz
http://www.turkeve.hu
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Nagyné Sallai Erzsébet 06-70/220-4720, valamint postai úton a fenti címen.

 
< Előző   Következő >