Kezdőlap arrow Pályázatok
Pályázatok
Pályázati kiírás civil szervezetek működési célú támogatására
2012. április 5.

Pályázat kiírás kódja: NEA-12-M

Pályázati határidő: 

2012. május 8

A pályázat célja

A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás. A működési költség a projekteket- és szervezeteket megalapozó, kiszolgáló, fejlesztő és adminisztráló, a törvényeknek való megfelelést segítő és a szervezet cél szerinti tevékenységek feltételeinek biztosítása érdekében felmerült kiadás.

forrás: nonprofit.hu

 
Pályázat kulturális fesztiválok támogatására
2012. április 5.

Pályázati határidő: 

2012. április 23

A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma pályázatot hirdet a 2012. április 1. és 2013. január 31. közötti időszakra kulturális fesztiválok támogatására. A pályázaton jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók vehetnek részt. A támogatásra szánt keretösszeg 80 millió forint.

Pályázati határidő: 2012. április 23.

Bővebb információ:

Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága; 1388 Budapest, Pf. 82.
I: http://www2.nka.hu/pages/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/kultu...
T: (06 1) 327-4444

Forrás: nonprofit.hu

 
Az NKA Előadó-művészet Kollégiumának pályázati felhívásai
2012. február 10.

Téma: Az Előadó-művészet Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet magas művészeti szakmai színvonalú zenei, táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására. A pályázat célja: magyarországi könnyűzenei, világ- és népzenei, dzsesszprodukciók megvalósítása.

Pályázók köre:Hangversenyrendező természetes és jogi személyek.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: Pályázni a 2012. április 1.–2013. augusztus 31. között megvalósuló programokra lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magába foglalja a 27%-os áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5.000 Ft-ot, amely magába foglalja a 27%-os áfát is köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Kötelező saját forrás mértéke: A pályázó részére a kötelező saját forrás biztosítását és igazolását a kollégium nem írja elő.

Benyújtási (feladási) határidő: 2012. március 13.

További témák

 
Tovább...
 
Új élő népzene 2012 - A Táncház Egyesület CD pályázata
2011. október 14.

Az „Új élő népzene” sorozatkövetkező, immár tizennyolcadik darabját az eddigiektől eltérő módon, izgalmasabban szeretnénk létrehozni. A legfontosabb változás abban áll, hogy a zsűri által kiválasztott pályázókkal nem stúdióban készül majd a hangfelvétel, hanem közönség előtt, különleges hangversenyen rögzítjük a CD anyagát. Ez minden szempontból nagyobb kihívás, hiszen a koncerten nincs ismételgetésre vagy rájátszásra lehetőség, viszont a „live” CD „itt és most” hangulata kárpótolhatja a hallgatót az esetleges fésületlenségért.
A pályázatot továbbra is népzenei és énekegyüttesek, énekes és hangszeres szólisták részére hirdetjük meg. Olyan műsorszámokkal lehet jelentkezni, amelyek a Kárpát-medencei magyarság, illetve a hazai nemzetiségek anyagából készültek. Szólistáktól legfeljebb hat-, együttesektől legfeljebb tízperces hangfelvételt várunk. Szerkesztési okokból kérjük, hogy egy-egy blokk ne legyen hosszabb öt percnél.

Részletek

 
A TÁNCMŰVÉSZETI SZAKMAI KOLLÉGIUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAI - 5 témában
2011. október 11.

1. téma: A Táncművészeti Szakmai Kollégium nyílt pályázatot hirdet hazai hivatásos táncművész együttesek (nem önálló jogi személy esetében, annak fenntartója pályázhat), szólisták, szakemberek nemzetközi fórumokon, versenyeken, konferenciákon, tanulmányutakon való részvételére. A pályázati program megvalósításának időtartama 2011. november 15. és 2012. szeptember 30. között.

Részletek

 
A NÉPMŰVÉSZETI SZAKMAI KOLLÉGIUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA
2011. október 11.

 A Népművészeti Szakmai Kollégium alkotói pályázatot hirdet a 2011. november 1. – 2012. május 1. között időszakban a népművészethez kapcsolódó, a néphagyományból táplálkozó táncos, zenei, kézműves és írásbeli alkotások megszületésének támogatására. Pályázni lehet új koreográfiák, népzenei művek, önálló folklórműsorok, kézműves alkotások, tárgyegyüttesek, valamint magas színvonalú ismeretterjesztő vagy tudományos írásművek tervezetével.

Részletek

 
Az NKA Népművészeti Kollégiumának pályázati felhívása
2011. július 30.

Téma: Nemzetközi, országos és regionális szakmai rendezvények, konferenciák, fesztiválok és kiállítások megrendezésére 2012. május 1. – 2012. augusztus 31. közötti megvalósulási időszakban.
Tervezett keretösszeg: 35 millió Ft
Figyelem! A pályázóknak a megvalósításhoz szükséges teljes összegből 10%-os saját forrással (önrésszel) kell rendelkezniük
Pályázók köre:
A népművészettel foglalkozó magyarországi és határon túli civil szervezetek, intézmények, nonprofit gazdasági társaságok. Magánszemély nem pályázhat.
Határidő: 2011. augusztus 29.

Részletek

 
Tájékoztató NCA támogatások felhasználásáról szóló elszámolások benyújtásáról
2011. július 21.

 

A Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi L. törvény (NCAtv.) végrehajtásáról szóló 160/2003. (X. 7.) Kormányrendelet (NCAr.) módosításának célja a 2011. évi támogatások elszámolásával kapcsolatos szabályok kiegészítése.

A 128/2011 (VII.18.) kormányrendelet alapján módosított NCAr. 9. § (7) bekezdése a korábbi szeptember 30-ai határidő kedvezőbbre történő módosításával megteremti a lehetőséget arra, hogy a 2011. szeptember 30-ig tartó támogatási időszakon belül felmerülő és a támogatás terhére elszámoltként megjelölt pénzügyi tételekről szóló elszámolás benyújtható legyen.

A 2011. évi forrásból biztosított támogatások felhasználásáról szóló elszámolások benyújtásának végső időpontja egységesen tárgyév október 31-re módosul. Az Alapprogram által alapvetően a működés céljához történő költségvetési hozzájárulást biztosító források felhasználásának további feltételrendszerét, kezelő szervének és testületeinek 2011. évi működését érdemben nem befolyásolja.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárság
Társadalmi és Civil Kapcsolatok Főosztálya

Forrás: www.nca.hu

 
Tájékoztató NCA támogatási szerződésekben szereplő támogatási intenzitás kiszámításának mó
2011. július 18.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy az egyes NCA támogatási szerződésekben szereplő támogatási intenzitás kiszámításának módja: a kapott támogatás összegének és az elszámolható költségek összegének hányadosa, százalékos formában kifejezve. 

 Részletek

 
NKA Népművészeti Szakmai Kollégium pályázati felhívása
2011. április 18.

A Népművészeti Kollégium nyílt pályázatot hirdet két altémában.
A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A kollégium nevezési díjat nem ír elő.
A támogatás forrása a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény szerint: LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.
A finanszírozás módja: az 1. pont esetében elő-, a 2. pont esetében vegyes finanszírozás.
1. Nemzetközi, országos és regionális szakmai rendezvények, konferenciák, fesztiválok és kiállítások megrendezésére.
2. A néphagyomány-népművészet tárgykörébe sorolható, 2012. június 30-ig megjelenő kiadványokra (nyomtatott vagy elektronikus változatra).

Részletek: www.nka.hu

 
IX. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat 11 - 25 éves fiataloknak
2011. március 17.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények meghirdetik a

IX. Országos Ifjúsági Népi
Kézműves Pályázatot
a 11 - 25 éves fiataloknak

Atovábbfejlesztésére. pályázattal a meghirdetők lehetőséget kívánnak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük.   

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 51