Kezdőlap arrow Pályázatok
Pályázatok
Virtuális hagyományaink Hagyományok Háza pályázati felhívása
2020. március 31.

Pályázati felhívás online népm?vészeti módszertani tartalmak elkészítésére

Hiszünk abban, hogy a néptánc, a népzene, a népi kézm?vesség megtartó er? mindannyiunk számára, és bár ezekben a m?vészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztárával áthidalhatjuk a távolságot, bezártságot.

Tovább...
 
Felhívás
2017. április 27.
Tovább...
 
Ifjúsági Antológia 2016
2016. december 21.

 

Pályázat az IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIA - 2016 rendezvényen történő részvételre

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület pályázatot hirdet az Ifjúsági Néptáncantológia 2016 rendezvényen történő részvételre. (2017. február 25. – Kőrosi Csoma Kulturális Központ, mely az esti Néptáncosok Báljának helyszíne is egyben). A pályázat célja, hogy az ifjúsági néptáncmozgalom és néptáncművészet újonnan született értékeit összegyűjtse és felmutassa, lehetőséget biztosítva a legszínvonalasabb művek színházi körülmények között történő bemutatásához.

Pályázat részletei

Pályázati űrlap kitöltése  

 
Népművészet Ifjú Mestere díj
2016. február 13.

A Népművészet Ifjú Mestere díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadó-művészeti teljesítmény elismerésére 15-35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, átadására augusztus 20-a alkalmából kerül sor. A díjazott az adományozást igazoló oklevelet és pénzjutalmat kap. A díjjal járó pénzjutalom mértéke az illetményalap tizenkétszeresének megfelelő összeg.

A díj adományozására a kultúráért felelős miniszter által felkért öttagú bizottság tesz javaslatot.

A Hagyományok Háza az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából a Népművészet Ifjú Mestere díj odaítélésének előkészítése érdekében pályázatot hirdet. A pályázat zsűrijében a miniszter által felkért öttagú bizottság tagjai is részt vesznek, s a pályázat eredményét a miniszter számára készített végső javaslatuk kialakításakor figyelembe veszik.

Részletek  

 
Az NKA Közművelődés és Népművészet Kollégiuma 2015 őszi pályázati közleményei
2015. augusztus 18.

A Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégouma az alábbi témakörökben tett közzé pályázati felhívásokat:

1. Téma:Megyei, országos, és nemzetközi hatókörű közművelődési és népművészeti: nagyrendezvények, kiállítások, fesztiválok, valamint szakmai konferenciák megrendezésére 

2. Téma:Amatőr művészeti, alkotó jellegű és honismereti bentlakásos (tematikus, naponta legalább 6 órás szakmai tartalommal, minimum 4 éjszaka időtartamú) táborok szakmai programjainak, valamint az élő népművészet (néptánc, népzene, tárgyalkotó népművészet) országos, regionális és megyei hatókörű alkotótáborainak megvalósítására, és mindkét terület országos szakmai továbbképzéseinek lebonyolítására. (Napközis jellegű táborokat és saját, egy alkotó közösségre korlátozódó táborokat a Kollégium nem támogat!) 

3. Téma:Rendszeresen működő, olyan táncházi programok támogatására, amelyek a megvalósítási időszakon belül legkevesebb 6 alkalommal, illetve heti-havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre. (Támogatott pályázatok esetén a táncházat akkor is meg kell tartani 6 alkalommal, ha a Kollégium csökkentett támogatást nyújt és kizárólag élőzenés szolgáltatással valósíthatók meg!). 

Részletek  

 
Az NKA Színház- és Táncművészet Kollégiumának 2015. őszi pályázati felhívásai
2015. augusztus 18.

A Színház- és Táncművészet Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet magas művészeti színvonalú táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására, az alábbi témakörökben

 

  1. Pályázati cél: Új színházi produkciók megvalósítása
  2. Pályázati cél: Már bemutatott színházi produkciók Magyarországon történő forgalmazása, előadások befogadása, szakmai együttműködések kialakítása
  3. Pályázati cél: Új színházi előadások koprodukcióban történő megvalósítása és forgalmazása
  4. Pályázati cél: Színházi témájú nemzetközi fórumokon, versenyeken, konferenciákon, tanulmányutakon, szakmai utakon, külföldi vendégszerepléseken való részvétel
  5. Pályázati cél: Kihívással élők színházi programjai megvalósítása
  6. Pályázati cél: Magyarországi színházak rendszeres színházi nevelési tevékenységének (színházi látogatáshoz kapcsolódó felkészítő és feldolgozó beszélgetések és foglalkozások, osztályterem-színház, komplex színházi nevelési programok) megvalósítása
  7. Pályázati cél: Új táncprodukciók megvalósítása
  8. Pályázati cél: Már bemutatott táncprodukciók bel- és külföldi forgalmazása
  9. Pályázati cél: Táncművészeti témájú nemzetközi fórumokon, versenyeken, konferenciákon, tanulmányutakon, szakmai utakon való részvétel

Részletek


     


 
Fiatalok Lendületben Program 2013 - Pályázatok nem-formális nevelési programok támogatása céljából
2013. április 9.

Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Unió tagállamainak megállapodása értelmében létrejött Youth in Action – Fiatalok Lendületben Program célja nemformális nevelési programok támogatása a fiatalok számára.

A Program jelentősen hozzájárul a készségek és képességek fejlesztéséhez, és kulcsfontosságú eszközt jelent a fiatalok nem-formális és informális tanulási lehetőségeinek biztosításában.

Tovább

 
Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek téli táborozási programjainak támogatására
2012. október 19.

A Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatot hirdet gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek téli táborozási programjának támogatására.

A pályázat célja, hogy olyan Magyarország területén megvalósuló értékközpontú és értékteremtő táborozási programokat támogasson, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, erősítik a közösségeket, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését és hozzájárulnak a fiatalság egészségmegőrzéséhez.
Legalább három napos bentlakásos táborozás támogatható a programban, amelyek 2012. december 1. és 2013. május 31. közé eső időszakban valósulnak meg. Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyeket vesznek igénybe.
A rendelkezésre álló keretösszeg 35.000.000 Ft, pályázatonként legfeljebb 600.000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. november 12.
Az eredményhirdetés várható időpontja: 2012. december 18.

Tovább a kiíró oldalára

Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek téli táborozási programjainak támogatására

 
Pályázat az Országos Ifjúsági Folklór Találkozó és Vásáron való részvételére
2012. április 19.

A Mini Magyarországért Alapítvány nyílt felhívású országos pályázatot hirdet a Tiszaugi X-Games Ifjúsági Szálló és Sport Centrumban2012.07.31-től 2012. 08. 07-ig megrendezésre kerülő Országos Ifjúsági Folklór Találkozó és Vásár részvételére. A rendezvényre jelentkezhetnek korhatári megkötés nélkül mindazok a magyar fiatalok, akiket a népművészet megérintett, akik közelről meg szeretnének ismerkedni hagyományainkkal. Az elbírálásnál előnyt élveznek azok a fiatalok, akik a népművészet formanyelvében már jártasságot szereztek és megfelelő munkával rendelkeznek, annak továbbfejlesztésére, csiszolására vennék igénybe a tábor mentorait.
elentkezni lehet a www.minimagyarorszagertalapitvany.hu weboldali regisztráció és adatlap kitöltésével 2012. 07. 15-ig és a Mini Magyarországért Alapítvány számlaszámára 5000 Ft nevezési díj befizetésével.
Pályázni 4 kategóriában lehet:
- népzene/népdal
- néptánc
- vers/próza/népmese
- tárgyalkotó művészet/rajz
A kategóriák nyertesei egyenes bejutói a Tiszavirág Országos Népművészeti Fesztiválra és Versenyre, továbbá kiállíthatják, ill. felléphetnek a Vásáron. Az I. helyezett 100 000 Ft, a II. helyezett 70 000 Ft, a III. helyezett 40 000 Ft pénzdíjazásban részesül.

 
Nemzetiségi Pályázatok - 2012
2012. április 17.

A 28/2012.(III.06.) Korm. rendelet 12. § alapján a központi költségvetésben jóváhagyott nemzetiségi támogatások fejezeti kezelésű előirányzatból a nemzetiségek önazonosságának megőrzését, anyanyelvük, hagyományaik, szellemi és tárgyi emlékeik ápolását szolgáló célokra nyújtható támogatás. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő fenti célokra az alábbi pályázatokat írja ki:

1. Nemzetiségi civil szervezetek költségvetési támogatása, beadási határidő: 2012. április 30.
2.
Nemzetiségi kulturális kezdeményezések támogatása: beadási határidő: 2012. április 30.
3.
Nemzetiségi táborok támogatása: beadási határidő:2012. április 30.
4.
Országos nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények támogatása: beadási határidő: 2012. április 30.
5.
Nemzetiségi pedagógus-továbbképzések megvalósításának támogatása: beadási határidő: 2012. június 1.

Forrás: http://www.wekerle.gov.hu
http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1882&cikkid=10379&listabol=1

 
NTP-AMI-11 - Pályázat alapfokú művészeti iskolák részére
2012. április 9.

A tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények támogatására
(A pályázat kódja: NTP-AMI-11)

 

1. A pályázat célja, a támogatandó tevékenységek köre 
1.1. A pályázat célja 
Az alapfokú művészetoktatás tehetségazonosító, tehetségfejlesztő programjainak, sajátos pedagógiai módszereinek, eszközeinek bemutatását szolgáló rendezvény megszervezése. 
Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény zeneművészet, táncművészet, képző- és iparművészet, valamint a színművészet–bábművészet területei iránt érdeklődő tanulók számára tervezett, legalább 60 órás projekt kidolgozására.

1.2. A támogatandó tevékenységek köre 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 51