Kezdőlap arrow Lapszemle
Lapszemle
I. Kárpát-medencei tűzugrás fesztivál és szezonzáró táncház
2009. június 21.

 A néptáncos országos szakmai szövetségek első alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei magyar tűzugrás fesztivált, melynek lényege, hogy június 20-án este kilenc órakor közel hatvan magyar településen meggyulladnak a tüzek, hogy a szerelmesek átugorhassák.

Bővebben: magyar demokrata írásában

 
Nincs az a vacakság, amit a közönség ne fogadna lelkesen
2009. május 21.

Beszélgetés Fuchs Lívia tánctörténésszel

A  tánc nincs az érdeklődés középpontjában - mondta a 168 Óra online-nak Fuchs Lívia tánctörténész a Tánc Világnapja alkalmából. Fuchs szerint Magyarországon elevenebb táncélet a táncélet, mint Svédországban, mégsem kap semmilyen támogatást ez a nem-verbális művészeti ág. Április 29-én ünneplik meg a világon a táncot, ennek alkalmából május elején a Gödör Klubban táncfesztivált rendeznek, de előtte könyvbemutatóra is sor kerül (lásd keretes írásunkat).

Forrás: 168 óra online

Tovább...
 
Líra és tánc a Balassitól a Jókai Színházban
2009. május 3.

Sokoldalú produkcióval ünnepelték a tánc világnapját csütörtökön este Békéscsabán, a Jókai színházban.
A program első fele a harmincéves Dűvő Együttes Előre, csak előre című lemezének bemutatókoncertje volt. A salgótarjáni együttes több szállal kötődik megyénkhez, rendszeres békési fellépéseik miatt jól ismeri a közönség.

Forrás: http://www.beol.hu

Tovább...
 
Költészettel ünnepelnek a táncosok
2009. április 29.

A tánc világnapjáról 1983 óta emlékezünk meg április 29-én, Jean-Georges Noverre francia balettművész születésnapján. Mlinár Pál koreográfussal, a Balassi Táncegyüttes vezetőjével az ünnepi produkciójukról beszélgettünk.

Forrás:
http://www.bmhirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2009-04-27&r=1&c=736004

Tovább...
 
A tánc csabai utazó nagykövete
2009. február 12.
Néhány nap múlva már az ausztrál magyaroknak oktatja a néptáncot Farkas Tamás, a békéscsabai Tabán Néptáncegyüttes koreográfusa.
Tovább...
 
A fesztivál unikumja a Boleráz volt
2009. február 12.

A citerán sokaknak megakadt a szeme a nemrégiben Csehországban, Roznov pod Radhostemben megrendezett folklórfesztiválon. Nekünk furcsának tűnik, de már Csehországban, illetve Európa számos országában sem ismerik ezt a hangszert.

Tovább...
 
40 éves volt decemberben a szarvasi Tessedik Néptáncegyüttes
2009. február 9.

2008 decemberében tekinthettük meg a szarvasi Tessedik Néptáncegyüttes jubileumi műsorát. Rövid részlet található a műsorból itt:
http://www.youtube.com/watch?v=6BE_b5k588A&NR=1

 
"Szülőföldünk Békés Megye"
2009. február 8.

Békésen kerül sor a "Szülőföldünk Békés megye" Amatőr Művészeti Fesztivál tánc kategóriájának versenyére, február 7-én, 10 órától

Forrás: bekescsaba.mconet.biz

Tovább...
 
XIX. Országos Szólótáncfesztivál Békéscsabán - Békés megye, rendezvény
2009. február 8.

A Szólótáncfesztiválon a  táncosok két kötelező, majd szombaton délután egy szabadon választott táncot mutattak be. Összesen 27 férfiszóló és 23 páros produkciót láthattak a nézők.
Forrás: bekesmegye.mconet.biz

Tovább...
 
Megalakult a Békés Megyei Harruckern Táncegyüttes
2009. február 8.

A Harruckern János Közoktatási Intézmény 2009. január 1-én megalakult Békés Megyei Harruckern Táncegyüttese megkezdte felkészülő munkáját. Tagjai az Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység Néptánc Tanszakán tanuló továbbképzős táncosokból és amatőr művészekből áll.
Forrás: www.harruckern.hu

Tovább...
 
A Dombegyházi "Május" Gyermek Néptáncegyüttes
2009. február 8.

A 2002/2003-as iskolai tanév kezdetén alakult meg a Dombegyházi Általános Iskola Néptáncszakköre 18 fő általános iskolás, alsó tagozatos tanulóból. Király Mihályné javaslatát kezdetben és a későbbiek során is lelkesen támogatta Matuzik Istvánné iskolaigazgató.
Forrás: www.dombegyhaz.hu

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 51