Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig - rendhagyó ének-zene órák a Ludas Zenekarral
2011. április 6.

2011. április 06-án indul a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének „A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig” című rendhagyó ének-zene óra sorozata, mely az általános és középiskolás korú közönséget szólítja meg. A programsorozat elsősorban a hátrányos helyzetű kistelepülések iskoláit célozza meg, ahol délelőtt, egy iskolai óra terhére ismerkedhetnek meg a gyermekek az egyes művészeti korszakok hagyományos, paraszti zene – és tánckultúrájával. Az előadás egy történelmi időutazásnak is tekinthető, mely a középkorban indul és a XX. században ér véget. A sorozat állandó közreműködője a Ludas Zenekar, akik az előadásokat hangszerbemutatókkal is színesítik.

Tovább...
 
Barangoló csűrdöngölő Vésztőn
2011. április 6.

2011. április 16-án, szombaton a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének Barangoló csűrdöngölő vándortáncháza harmadik állomásához érkezik, melynek helyszíne ezúttal Vésztő.
A táncháznak, mely 16 órakor indul, a vésztői Sinka István Művelődési Központ ad otthont. A program közreműködői a Petlend-csehi Táncegyüttes, Mahovics Tamás és Mahovicsné Ladányi Anita, Szeverényi Barnabás és Kovács Sándor.  A táncházban a Kárpát-medence sokszínű tánchagyományából válogathatnak a mozogni vágyók, aki pedig kifárad, az a helyi kézművesek asztalánál, kezeit munkára fogva regenerálódhat. A talpalávalót mindvégig Szujó Zsolt és zenekara húzza. Szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt. A belépés díjtalan.

Tovább...
 
A Szászcsávási Zenekar koncertezett Békéscsabán
2011. március 20.

2011. március 19-én szombaton, Békéscsabán, a Balassi Bálint Magyar Művészetek Házában adott koncertet a Szászcsávási Zenekar.
A 19.30-kor kezdődő teltházas programban az erdélyi Maros-Küküllő vidék muzsikáját ismerhette meg a közönség a híres hagyományőrző zenekar tolmácsolásában.

Tovább...
 
A Szászcsávási Zenekar Békéscsabán
2011. március 17.

A Békéscsabai Kulturális Központ, a Hétpróbás Néptánciskola és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége szeretettel várja az érdeklődőket 2011. március 19-én szombaton az Erdélyből megyénkbe érkező

SZÁSZCSÁVÁSI ZENEKAR KONCERTJÉRE.

A koncert helyszíne: Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza, 5600 Békéscsaba, Luther u. 6.
Időpontja: 2011. március 19. (szombat) 19.30

A koncert után táncház várja az érdeklődőket.

A belépés díjtalan

 
A néptáncoktatás mindennapi problémái - beszámoló a szövetség módszertani konferenciájáról
2011. március 15.

2011. március 12-én szombaton Mezőberényben került megrendezésre a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének I. módszertani konferenciája, mely A néptáncoktatás mindennapi problémái címet kapta. Az egész napos rendezvényre a megye számos településéről érkeztek néptáncoktatók, hogy megtekintsék az előadásokat, bemutató órákat és részesei legyenek az azokat követő beszélgetéseknek, szakmai tapasztalatcserének.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 64 - 72 / 73