Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
"Idősebbek is elkezdhetik"-Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház a nyugdíjas korosztállyal Lőkösházán
2014. október 12.

2014_10_09_lokoshaza4.jpgAz idei év egyik legizgalmasabbnak ígérkező vándortáncháza október 9-én, az Idősek Világnapjához kapcsolódóan valósult meg Lőkösháza településen. A  résztvevők száma körülbelül 150 fő nyugdíjas korú férfi és nő.
A program egy kis "kedvcsináló" előadással indult, melyben Kis-Berényke Táncegyüttes tagjai: Banuta Gréta, Szabó Dorka, Hajzer Sándor, Székely Erik; és Hanó Krisztina néptáncpedagógus, aranygyöngyös néptáncos működtek közre.

(A fotón az Árvalányhaj Zenekar
Kép forrása: www.lokoshaza.hu

Tovább...
 
"Járd ki lábam, járd ki most!" - Toborzó táncház Dombegyházán
2014. október 3.
2014_10_01_dombegyhaz.jpg

2014. október 1-én 14:30-kor vidám népi dallamokkal várt minden táncos lábú gyermeket a dombegyházi IKSZT-ben a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége közreműködésével megvalósult, "kedvcsináló" tagtoborzó táncház, melyen  élő népzene kíséretével láthattak néptáncbemutatót, és próbálgathatták saját ügyességüket egy jó hangulatú táncházban a résztvevő gyermekek.

Tovább...
 
Vándortáncház Mezőberényben
2014. szeptember 15.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének szervezésében 2014 második félévében ismét elindult a Barangoló csűrdöngölő vándor táncház. A rendezvénysorozat első helyszínéül Mezőberény szolgált. Hat alsó tagozatos osztály diákjai vehettek részt az egész délelőttös programon. Mintegy 150 gyermek gyűlt össze az aulában.

mezobereny5.jpg
Székelyföldi táncok a Berény Táncegyüttes előadásában
Tovább...
 
A tánc, a játék, az ének gyógyír a szorongásra - így éltem meg
2014. augusztus 15.

2014_08_12.jpgBékéscsaba Megyei Jogú Város nyaranta, évek óta napközis táborokat biztosít azoknak a gyermekeknek, akik számára a szülők nem tudnak a nyári szünet alatt felügyeletet, és változatos szünidei programot biztosítani. A nyári napközis tábor egyik helyszíne 2014-ben az Erzsébethelyi Általános Iskola.

(Hanó Krisztina írása)

Tovább...
 
Ahány ház, annyi szokás. Népszokásaink bemutatása a Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncházban.
2014. június 21.

Idén is útjára indítottuk Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház sorozatunkat, melynek mottója ezúttal az "Ahány ház, annyi szokás"  közmondásunk lett, annak okán, hogy 2014 első félévében a táncházak témáját az adott időponthoz legközelebb eső jeles napjaink, népszokásaink adták. Ebből adódóan, ahány helyszín, annyi népszokás került bemutatásra, feldolgozásra az egyes táncházak alkalmával.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 73