Tagjaink

Szaknévsor


Elfelejtetted a jelszavad?
Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

Népi kézműves alkotások megújulása, innovációja Nyomtatás
2018. október 11.

Kedves Népművészek!
Kedves Egyesületi tagok!

Az egyesület 2018. november 11- én (vasárnap) kerekasztal konferenciát szervez a „Népi kézműves alkotások megújulása, innovációja” címmel Békéscsabán, a Kornélia étteremben, (Baross u. 9-21.).

Arra gondoltunk, hogy az egyesületből nem hagyományos módon megszólaltatunk néhány egyesületi tagot, akik sokat dolgoznak azon, hogy alkotásaik mindig mások és újszerűek legyenek. Arra is törekedtünk, hogy a szereplők különböző műfajokat képviseljenek.A kerekasztal vendégei:

Bors Franciska,- nemez, Czepó Pál- faműves, Debreczeni Klára - szövő, Farkas Gábor - fazekas, Farkasné Jeszenszky Anita- népi ékszerkészítő, Jeni Anikó - hímző, Kádár Manni –mézeskalács készítő, Kudlákné Balázs Noémi - hímző, Kurtics Atilla- bőrműves, Tóthné Kiss Szilvi - csipkekészítő, Török Lajos- faműves.

Az alkotók és jelenlevők segítséggel beszélgetünk arról, hogy:

  • mi jellemezi őket, amikor egy új, korábban nem létező alkotást hoznak létre,
  • mi motiválja az alkotókat, hogyan élik meg az alkotás folyamatát,
  • elégedettek-e az első prototípussal, vagy több alternatíva készül el, amíg megtalálják a végleges formát, és/vagy díszítményt, és/vagy funkciót,
  • milyen tudás, képesség szükséges ahhoz, hogy sikeres új alkotások szülessenek, ezt kitől, hol tudják „beszerezni. stb.

Egy olyan együttlétet szeretnénk megvalósítani, amely a népi kézműves alkotások megújulásáról, a mai korban való használhatóságáról szól, a meghívott és a konferencián résztvevő alkotók közreműködésével.

Bízunk benne, hogy a konferencia programja felkelti érdeklődésüket, ha ez így történik, kérjük a mellékelt jelentkezési lapot címünkre visszaküldeni

A konferencia regisztrációs díja, amely az ebéd költségét is tartalmazza 1000 Ft.

Nagy szeretettel várunk, minden kedves népi kézműves alkotót november 11-én a konferenciára!

 

Békéscsaba, 2018. október 10.

 


 

A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:

nepi_kezmuves_alkotasok_megujulasa_jellap.doc