Tagjaink

Szaknévsor

Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

TÁMOP 3.2.3-08/2
TÁMOP Nyomtatás
2010. július 2.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület a Békés Megyei Ibsen Nonprofit Kft. Kulturális Irodájának konzorciumi partnereként  15 323 116 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázati támogatásból a következő programok megvalósítására került illetve kerül sor.

Fazekas-, bőrműves-, kosárfonó-, gyékényfonó tábor, gyöngyfűző-, szövő-, csipkekészítő-,  játszóházi-, hímző-, kézműves kompetenciafejlesztő szakkör, Kommunikációs készségeket, személyi percepciót, kognitív funkciókat, életvezetési technikákat fejlesztő tréning, Szent Iváni tűzugrás

A menüpont alatt folyamatos tájékoztatást nyújtunk a projekt előrehaladásáról, a megvalósult szakkörökről, táborokról.

 

A projekttel kapcsolatban bővebb információ kérhető:

Pál Miklósné elnök
Tel: 06 66 442-122, + 36 30 299 77 89
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Honlap: www.bmne.hu

 

 
Bőrműves tábor Nyomtatás
2011. július 29.

A TÁMOP-3.2.3-08/2-2009-0085 Közösségek építése a Körösök völgyében a közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában Békés megyében - projekt keretében valósult meg Békéscsabán a Békés Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében a Kézműves Szakiskola tanulóinak bőrműves  tábora Éber Tamás vezetésével.

 
Gyékényfonó tábor Nyomtatás
2011. július 27.

60 fő munkanélküli részvételével gyékényfonó illetve kosárfonó  tábort valósítottunk meg 2011. július 18-23 között. A résztvevők megismerkedtek a gyékényfonás alapjaival, kisebb nagyobb használati eszközöket készítettek, s a munka mellett életre szóló barátságok is kötődtek.

 
Kommunikációs tréning Nyomtatás
2011. május 31.

Május végével befejeződött kommunikációs készségeket, kompetenciákat fejlesztő tréningünk is, melyen egyszülős családban élő gyerekek, vagy 3-nál több gyermekes családok vettek részt.

 
Mézeskalácskészítő szakkör Nyomtatás
2011. március 19.

2011. március 9-től 17-ig tartott a Kézműves Szakiskola diákjainak mézeskalács szakköre. A  szakkör vezetője Kádár Mariann mézeskalács-készítő volt. A résztvevő 10 fő a 4 foglalkozás alatt megismerkedett a mézestészta és a máz készítésével, a különböző díszítési technikákkal, térbeli mézeskalácsok készítésével.

 
Kézműves szakkör Nyomtatás
2010. december 20.

2010 november közepétől indult a Kézműves Szakiskola tanulóinak kézműves szakköre Barcsay Andrea vezetésével.

Mivel a szakkör december hónapban fejeződött be, így a foglalkozások egyik fő témája az ünnep közeledtével a karácsony volt.

 
Gyöngyfűző szakkör Nyomtatás
2010. december 10.

2011. novemberében és decemberében valósult meg az egyesület szervezésében a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával Orosházán GYED-en, GYES-en lévő illetve onnan visszatérő kismamák részvételével.

 
Fazekas tábor Nyomtatás
2010. július 30.

A TÁMOP-3.2.3-08/2-2009-0085 Közösségek építése a Körösök völgyében a közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában Békés megyében - projekt keretében valósult meg Békéscsabán a Békés Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében a Kézműves Szakiskola tanulóinak fazekas tábora Barcsay Andrea vezetésével.

 
Csipkekészítő szakkör Nyomtatás
2010. december 10.

2011. novemberében és decemberében valósult meg az egyesület szervezésében a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával a Réthy Pál Kórház rehabilitációs osztályán élők csipkekészítő kompetencia szakköre. A résztvevők a csipkeverés alapismereteit sajátíthatták el. Megismerkedhettek a félveréses és a vászonveréses alapháló elkészítésével.