Kezdőlap
Ádámok és Évák
2016. november 6.

balassi_logo.jpg

A Balassi Táncegyüttes új minősítő műsorának címe Ádámok és Évák, melyet elsőként Békéscsabán tekinthetik meg az érdeklődők a Csabagyöngye Kulturális Központban 2016. november 12-én 19 órai kezdettel.
A táncegyüttes műsorában egy igaznak induló, de később megrontott szerelem jelenik meg, mindez a néptánc nyelvén. A Kárpát-medence legszebb táncainak ékes példáit elevenítik meg a táncosok, úgymint: Magyarózd, Bundásbokor, Bököny és Zsére falujának táncai.

 

A paraszti világ életét erősen meghatározták a tradíciók, pontos irányt mutattak egy-egy életút számára. De ők is ugyanúgy éreztek, szenvedtek vagy éppen szerettek, mint napjainkban bárki. Akkoriban is sok milliónyi Ádám kereste Éváját a boldogulás és egy szebb jövő reményében, akárcsak mostanság. A hagyományok erős tiszteletben tartása és a nagyvilág idegennek ható történései azonban olykor felülírták az érzelmeket és könnyedén söpörtek el egy-egy igaz kapcsolatot, hogy létrejöhessen helyette egy másik, akár igaztalan.  

A teremtés történetéből tudjuk, hogy minden egy almával kezdődött, amely azóta a szerelem legszebb jelképévé vált. De miként nincs két egyforma alma a földkerekségen, szerelemből sincs két ugyanolyan.

jelmez: Mlinár Péter
zene: Szokolay Dongó Balázs, Dűvő Zenekar, ifj. Mlinár Pál
díszlet: Lenkefi Zoltán
rendező-koreográfus: ifj. Mlinár Pál 

A Balassi Táncegyüttes új minősítő műsorát elsőként Békéscsabán tekinthetik meg az érdeklődők a Csabagyöngye Kulturális Központban 2016. november 12-én 19 órai kezdettel.
Belépőjegyek a Balassi Bálint Művészetek Házában válthatóak 500 Ft-os áron (Luther u. 6.).

 
< Előző   Következő >