Kezdőlap arrow Hírek arrow X. Országos Gyermektánc Fesztivál - Gyula
X. Országos Gyermektánc Fesztivál - Gyula
2016. július 3.

 

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Balassi Közalapítvány együttműködésével, 2016. július 1-én, pénteken, Gyulán került megrendezésre a Körös-völgyi Sokadalom keretein belül a X. Országos Gyermektánc Fesztivál, melyre többek közt Isaszegről, Ráckevéről, Békéscsabáról, de a határon túlról, Szabadkáról is érkeztek gyermek és ifjúsági néptánccsoportok.

 
Nyilvános főpróba a sokadalmi tér színpadán

A fesztivál a gyermek együttesek gálaműsorának nyilvános főpróbájával kezdődött a sokadalmi színpadon, majd 18.00 órától „Idenézz a figurára” – címmel táncházat tartottak a fellépő csoportok a sokadalmi tér öt pontján.
A próbák a táncház és az előadás közti szünetekben számos népi kézműves játékot kipróbálhattak a gyermekek, a kisebbek pedig tehettek egy kört a pónilovakon is.

 
Előszeretettel próbálták ki a gyermekek  a pónilovakat is.

 A Körös-völgyi Sokadalom megnyitója után különböző határ menti művészegyütteseket láthattak a nézők a színpadon (énekesek, mesemondók, népzenészek és néptáncosok mutatkoztak be), majd 20.30-tól indult a X. Országos Gyermektánc Fesztivál gálaműsora a Sokadalmi színpadon.

 


Részlet a műsorból
(Kalotaszegi táncok – Hétpróbás Néptánciskola – Békéscsaba)


 

 A műsorban közreműködnek: Csata Táncegyüttes Kamasz csoportja – Isaszeg, Hétpróbás Néptánciskola ötpróbás csoportja – Békéscsaba, Hétpróbás Néptánciskola továbbképzős csoportja – Békéscsaba, Kis Bokréta Táncegyüttes – Ráckeve, Ropogós Táncegyüttes – Szabadka

 
Estére megtelt a sokadalmi tér nézőkkel.

A fesztivál teljes programja alatt a Dűvő Zenekar húzta a talpalávalót.

 
Próbák a Dűvő Zenekarral.


A program azonban a gálaműsorral nem ért véget, hiszen másnap a résztvevő együttesek egy közös vetélkedőn mérhették össze tudásukat. A délelőtt 10 órakor kezdődő csapatverseny kitalálói és lebonyolítói Csipei Judit, a Hétpróbás Néptánciskola tanára és Hegedűsné Farkas Lilla, a Hétpróbás Néptánciskola tanára és az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnökségének tagja voltak.

A X. Országos Gyermektánc Fesztivál támogatói:

 

 


 

 

 

 
< Előző   Következő >