Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow "Idősebbek is elkezdhetik"-Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház a nyugdíjas korosztállyal Lőkösházán
"Idősebbek is elkezdhetik"-Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház a nyugdíjas korosztállyal Lőkösházán
2014. október 12.

2014_10_09_lokoshaza4.jpgAz idei év egyik legizgalmasabbnak ígérkező vándortáncháza október 9-én, az Idősek Világnapjához kapcsolódóan valósult meg Lőkösháza településen. A  résztvevők száma körülbelül 150 fő nyugdíjas korú férfi és nő.
A program egy kis "kedvcsináló" előadással indult, melyben Kis-Berényke Táncegyüttes tagjai: Banuta Gréta, Szabó Dorka, Hajzer Sándor, Székely Erik; és Hanó Krisztina néptáncpedagógus, aranygyöngyös néptáncos működtek közre.

(A fotón az Árvalányhaj Zenekar
Kép forrása: www.lokoshaza.hu

A rövid táncos műsorban és a táncházban az Árvalányhaj Zenekar húzta a talpalávalót. A színpadi műsorban először a két táncos pár Nyárád-menti táncokat táncolt, majd a zenészek mezőségi muzsikával szórakoztatták a közönséget.

2014_10_09_lokoshaza3.jpg 
Az ezt követő moldvai táncházban – az idős koruk ellenére néhányan felálltak táncolni, de a nagy többség szívesebben nézte a táncolókat és hallgatta a zenét, így a további közös tánc helyett a zene és az ének, valamint a táncosok rögtönzött bemutatója vette át a vezető szerepet.
A rendezvény támogatója:
nkalogo.jpg 
 
< Előző   Következő >