Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow Vándortáncház Mezőberényben
Vándortáncház Mezőberényben
2014. szeptember 15.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének szervezésében 2014 második félévében ismét elindult a Barangoló csűrdöngölő vándor táncház. A rendezvénysorozat első helyszínéül Mezőberény szolgált. Hat alsó tagozatos osztály diákjai vehettek részt az egész délelőttös programon. Mintegy 150 gyermek gyűlt össze az aulában.

mezobereny5.jpg
Székelyföldi táncok a Berény Táncegyüttes előadásában

A készségfejlesztő játékokat és az egyszerűbb tánclépéseket Szugyiczki Julietta és Szabados Tamás, a Berény Táncegyüttes és a Leg a Láb A.M.I. tanárainak vezényletével élvezhették a kicsik.

 mezobereny1.jpg
Játékok - Szugyiczki Julietta vezetésével

 mezobereny5.jpg Először a moldvai körtáncok bemutatása történt meg, majd miután ezt elsajátították a gyermekek, a hangulat fokozása érdekében a Kis-Berényke és a Berecske táncegyüttesek adtak ízelítőt abból, hogy hová juthat el egy-egy kitartó tanuló. Székelyföldi koreográfiájukkal lenyűgözték a fiatal közönséget.  

 

 

A táncház zenei előadója, a Suttyomba zenekar volt, mely tovább színesítette a programot népzenei játékával. Aki a sok ugrándozástól elfáradt, kézműves foglalkozásokon pihenhette ki magát a Békés Megyei Népművészeti Egyesület vezetésével.

 

mezobereny2.jpg
Virágkészítés papírból
mezobereny4.jpg
Akik nem fáradtak el
Így telt tehát a tanévkezdés Mezőberényben a diákok és a tanárok legnagyobb örömére.
A rendezvény támogatói:
a
nka.jpg
és a
nmi.jpg
 
< Előző   Következő >