Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow Jól minősült az idei Gyermek - és Kisegyüttsek Találkozója Gyomaendrődön.
Jól minősült az idei Gyermek - és Kisegyüttsek Találkozója Gyomaendrődön.
2013. május 20.

20.jpgIdén is megrendezésre került a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója, ezúttal Gyomaendrődön, a Katona József Művelődési Közponban. A találkozón 14 együttes és 3 szólista pár vállalta a megmérettetést, mely idén valóban az is volt, hiszen a rendezvény történetében először minősítést is kérhettek a megyei csapatok. A megmérettetés ellenére a találkozó jó hangulatú maradt, s alkalma nyílt a különböző gyermekcsoportoknak megismerni egymást, megnézni a másik produkcióját, s a rendezvény végén közösen mulatni egy jó kis táncházban.

21.jpg
fotó: Bíró Eszter

A Találkozó reggel fél nyolckor indult a színpadbejáró próbákkal, majd kilenckor indult az első bemutató, amit a három tagú zsűri értékelése követett. Amíg a szakmai értékelés zajlott, megkezdődött a délutáni bemutatók színpadbejáró próbája és délután egy órakor el is indult a második bemutató sorozat. A zökkenőmentes próbák és előadások szervezésében, a színpadi ügyelet biztosításában a gyomaendrődi Körösmenti Táncegyüttes működött közre, a fesztivál fogadott zenekara pedig a Suttyomba Zenekar volt, aki nem csak a prodokciók lekísérésében jeleskedett, hanem gondoskodott a jó hangulatról a bemutatók utáni táncházban is.

Délután négy órára megszülettek az eredmények is. A minősült együttesek díjait a zsűri tagjai adták át a színpadon, idén szerencsére minden együttesnek sikerült valamilyen minősítést szereznie (bronz, ezüst, vagy arany). A zsűri tagjai tovább két együttest javasolt a VII. Országos Gyermektánc Fesztiválon való részvételre, melyek a Gyomaendrődi Városi AMI és a Hétpróbás Néptánciskola Hatpróbás csoportja lettek.

Képek a rendezvényről:

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

Fotó: Savolt Zoltán

 
< Előző   Következő >