Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow Idén is Találkoznak Békés megye gyermek - és kisegyüttesei
Idén is Találkoznak Békés megye gyermek - és kisegyüttesei
2013. május 2.

devav_kiscsillag.jpgMegyében már sokéves hagyománnyal rendelkező néptáncos szakmai rendezvény a Békés Megyei Gyermek – és kisegyüttesek Találkozója, mely segíti, előremozdítja az együttesek szakmai munkáját, alkalmat teremt az együttes vezetők közti tapasztalatcserére, az együttesek tagjai között pedig új kapcsolatok kialakítására és a régiek ápolására.

A rendezvény elsődleges célja a megyében működő, kevés forrással rendelkező együttesek fellépési, bemutatkozási lehetőségeinek bővítése, a fesztiválhangulat megteremtése, a fesztiválok általános menetrendszerének megismertetése, tapasztalatszerzés biztosítása, ezzel segítve a fellépő csoportoknak az országos fesztiválrendszerbe való bekapcsolódásukat.
A Találkozó minden évben változó helyszínen kerül megrendezésre, idén a Gyomaendrődi Katona József Művelődési Ház ad otthont a táncosoknak, a rendezvény házigazdája pedig a Körösmenti Táncegyüttes. A Találkozó központi zenekara a Suttyomba Zenekar, mely az együttesek produkcióinak lekísérésén túl a rendezvényt záró táncházban is gondoskodik a jó hangulatról.
Az együttesek produkcióit háromtagú zsűri nézi végig, akik a bemutatók után értékelik a csoportok munkáját. Idén először az együttesek minősítést is kérhetnek, valamint a zsűri tagjai két csoportot javasolhatnak az Országos Gyermektánc Fesztiválon való részvételre.
Az idei évben 14 Békés megyei csoport, közel 400 táncos mutatkozik be a rendezvényen, csoportos, illetve szólista produkciókkal.

 
< Előző   Következő >