Kezdőlap arrow Hírek arrow Átestek a tűzkeresztségen
Átestek a tűzkeresztségen
2011. június 18.

A Belencéres Néptáncegyüttes legkisebb csoportja is átesett a „tűzkeresztségen”, amikor a Belencéres Alapítvány jóvoltából, életükben először táncolhattak egy nemzetközi fesztiválon. 
A békési kis táncosok az idén, egy csehországi városka,  Veselí nad Moravou, gyermekek részére rendezett folklór fesztiváljára kaptak meghívást.  Így június 2 – 6. között 30 táncosunkkal képviselhettük hazánkat és városunkat a nemzetközi mezőnyben.

A fesztiválon megjelenő kilenc csoport között voltak lengyelek, szlovákok, csehek és mi a Belencéres legifjabb táncosaival.
A gyerekek nagyon szépen és fegyelmezetten teljesítették az őket érintő feladatokat, melyben voltak bemutató táncok a városka több helyszínén, menettánc, át a belvároson, és maga a fesztiválműsor egy frissen felavatott téren, melyen nagy tömeg kísérte figyelemmel a tánccsoportok szereplését.  Táncegyüttesünk műsora nagy elismerést váltott ki mind a nézőközönségből, mind a szakmai szemlélődőkből. Zenei kíséretünket állandó zenekarunk, a Suttyomba Zenekar látta el.
A szakmai feladatokon kívül egyéb szabadidős, sport és táncos, ismerkedésre alkalmas rendezvényeket is szerveztek számunkra a vendéglátóink, melyen a gyerekek örömmel vettek részt.
Az oda és visszautunkat is igyekeztünk kirándulásokkal felejthetetlenné tenni táncosaink számára. Így jutottunk el menetben a szlovákiai Bajmóc (Bojnice) várkastélyába, melyet valamikori magyar tulajdonosai jó ízléssel formálták igazi gyöngyszemmé. A hazafelé vezető úton pedig kitérőt tettünk Bécsbe, hogy egy nagy séta alatt ismerkedhessenek a gyerekek az osztrák főváros nevezetességeivel.

Élményekben gazdag és szakmailag értékes öt napot tölthettünk el, mely idő alatt kis táncosaink „fesztiválrutint” is szerezhettek.

Barna  Zoltán
Belencéres  Alapítvány

 
< Előző   Következő >