Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig - rendhagyó ének-zene órák a Ludas Zenekarral
A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig - rendhagyó ének-zene órák a Ludas Zenekarral
2011. április 6.

2011. április 06-án indul a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének „A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig” című rendhagyó ének-zene óra sorozata, mely az általános és középiskolás korú közönséget szólítja meg. A programsorozat elsősorban a hátrányos helyzetű kistelepülések iskoláit célozza meg, ahol délelőtt, egy iskolai óra terhére ismerkedhetnek meg a gyermekek az egyes művészeti korszakok hagyományos, paraszti zene – és tánckultúrájával. Az előadás egy történelmi időutazásnak is tekinthető, mely a középkorban indul és a XX. században ér véget. A sorozat állandó közreműködője a Ludas Zenekar, akik az előadásokat hangszerbemutatókkal is színesítik.

Az egyes történelmi korszakok paraszti tánckultúrájának bemutatásáról a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének Tagegyüttesei gondoskodnak (Elek Táncegyüttes, Berény Táncegyüttes, Belencéres Táncegyüttes és Tabán Táncegyüttes.)

Az első rendhagyó ének-zene órára április 6-án, szerdán 08 órakor csöngetnek be Kétegyházán, a VM ASzK Szakképző Iskolában, majd rögtön utána 10 órakor Eleken, a Dr Mester György Általános Iskolában. Ezen alkalmakon az óra táncos közreműködői az Elek Táncegyüttes táncosai: Gera Krisztina és Szilágyi András.

Még ezen a héten, április 08-án újabb három rendhagyó ének-zene órán vehetnek részt 08 órától Geszt, 10 órától Zsadány és 12 órától Mezőgyán általános iskolás gyermekei.

 
< Előző   Következő >