Kezdőlap
A Szászcsávási Zenekar koncertezett Békéscsabán
2011. március 20.

2011. március 19-én szombaton, Békéscsabán, a Balassi Bálint Magyar Művészetek Házában adott koncertet a Szászcsávási Zenekar.
A 19.30-kor kezdődő teltházas programban az erdélyi Maros-Küküllő vidék muzsikáját ismerhette meg a közönség a híres hagyományőrző zenekar tolmácsolásában.

 

 

Szászcsávás (Ceuas), Erdélyben, Maros megyében (Judetul Mures),a Kis-Küküllő völgyének, bal partján elhelyezkedő, 900 lelket számláló magyar és cigány lakosságú kistelepülés. A falu egy kilométer hosszúságban, egy keskeny völgyben húzódik végig.
Két utcája van: a Nagy utca, és a Kis utca,és három részre oszlik: Alszeg, Középszeg és Felszeg. A falun a Botos patak csordogál végig, amely a Kicsi Kappanok nevű erdőben ered, és a Kis-Küküllőbe torkollik. A falu felett őrködik az ólomhegy.

 

A zenekar fölvonultatta a teljes Kis-Küküllő vidéki táncrendet, s még tánctudásukat is megvillantották a táncos közönség nagy örömére.

  

         

 

 

 

A koncert után sem fejeződött be a muzsika, hiszen mindenki örömére a zenekar a táncházban is tovább húzta a talpalávalót. Ekkor már porondra került Mezőség népzenéje is, melyre, ha kevesen is, de fölálltak táncolni.

 

Majd egy kis keringő következett...

Végül visszatért a zenekar a hazai táncrendhez, melyre már megjött a Tabán és a Bartók Táncegyüttes táncosainak a kedve is, s így aztán egy jó hangulatú táncolással ért véget az este.

 

 

 

 
< Előző   Következő >