Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow Farsangi Barangolás Okányban
Farsangi Barangolás Okányban
2011. március 1.

2011. február 26-án, szombaton második állomásához érkezett a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének vándortáncház sorozata, a Barangoló csűrdöngölő, melynek helyszíne ez alkalommal Okány volt.

Délután 14 órakor kezdődött az aprók mulatsága, melyben körtáncokat, ugrósokat táncolhattak a gyerekek és természetesen az érdeklődő felnőttek is, közben persze kézműveskedésre is módja nyílt az érdeklődőknek.

A Kézműves Szakiskola oktatóinak közreműködésével nemezből szebbnél szebb ékszerek készültek, filcből pedig ujjbábok, melyek sokfélesége a gyerekek kreativitásának bizonyítéka, hiszen a sok elkészült műből nemhogy két egyformát, de még csak két hasonlót sem lehetett látni. Az alkotások csúcsát jelentette az a hagyományos technikával készülő modern rajzfilmfigura melyet a gyerekek kollektíven készítettek el.

A táncház zárásaként a résztvevők muzsikaszó mellett végigvonultak a településen zajos mulatozás, és táncolás közepette, végül kiszebábu égetéssel vetettek véget a télnek. A farsangi „Barangolásban” a jó hangulatról a Ludas Zenekar gondoskodott, aki a táncházban és a felvonulásban is szakadatlanul húzta a talpalávalót.

A program támogatója ezúttal is Békés Megye Önkormányzata volt.

A Barangoló csűrdöngölő vándortáncház sorozat következő állomása Vésztőn lesz, melynek időpontja április 16. szombat.

 
< Előző   Következő >