Kezdőlap arrow Rendezvényeink arrow Összefogott a két "Barangoló"
Összefogott a két "Barangoló"
2011. január 18.

2011. január 15-én 17 órai kezdettel a végegyházi művelődési házban indult útjára a Békés Megye Önkormányzata által támogatott és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége által szervezett Barangoló csűrdöngölő nevű vándortáncház sorozat. Az első csűrdöngölő a Barangoló Közhasznú Egyesület által szervezett végegyházi Újévi Gálaműsor záró programjaként szerepelt. Bár a névegyezés véletlen, első helyszínként talán keresve sem találtak volna jobbat a szervezők.

Az első vándortáncházban, melynek közreműködője a békéscsabai Tabán Táncegyüttes volt, több mint kétszáz fős közönség nézhette meg az együttes fergeteges előadását, amelyet szinte végig vastapssal jutalmazott. A helyi szervezők szerint ritkán volt alkalom a művelődési ház színpadán ilyen magas színvonalú produkcióra.

A műsor után pedig aktív pihenésre, önfeledt táncolásra hívta a közönséget az együttes és vezetője Farkas Tamás. A nézőtérről pillanatok alatt eltűntek a székek, s már ki is alakult a táncházra alkalmas közösségi tér, ahol aztán mindenki kedvére táncolhatott a viseletbe öltözött táncos lányok és fiúk segítségével. A hatalmas mulatságban póló nem maradt szárazon. Mondhatjuk, hogy a program önfeledt szórakozás keretében tett egy lépést nem csak a néptánckultúra, de az egészséges életmód közvetítése felé is.

 Az előadáson és a táncházban is élő muzsikát, akusztikus hangszereket hallhatott a közönség, melyet mindvégig a Tabán Táncegyüttes kísérőzenekara biztosított.

A sikeres kezdet után a Barangoló csűrdöngölő nem áll meg.  Jövő hónapban, február 26-án indul újra útjára a vándortáncház, melynek következő állomása Okányban lesz, ahol a helyi farsangi rendezvény zárásaként szerepel majd ismét a program.

 
< Előző   Következő >