Kezdőlap arrow Hírek arrow Néptáncosok képzése a Viharsarokban
Néptáncosok képzése a Viharsarokban
2010. december 1.

2010. november 27-28-án táncosok lepték el Békéscsabán a Tégla Közösségi Házat, ahol a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének szervezésében egy teljes hétvégés képzés,és táncház várta az érdeklődőket. A szombat délelőtti oktatáson mérai, illetve bogártelki táncokkal ismerkedhettek meg a résztvevők,délután és vasárnap pedig gorbói román táncokat tanítottak az oktatók, Kocsis Enikő és Fitos Dezső. Az egész hétvégés programra több mint 100 táncos érkezett a megyéből, illetve a hatátron túlról a romániai Kisiratosról.

Az oktatáson szerepelt még egy komplett bogártelki női viselet bemutatása, illetve az 1960-as és 70-es években rögzített, a táncanyaghoz kapcsolódó eredeti filmfelvételek megtekintése.

neptancosok_kepzese_a_viharsarokban_01.jpg

Szombat este pedig 19.00 órától a Kalotaszegről érkező türei, szucsági, gorbói és nádaspatfalvi adatközlő táncosok műsorát láthatta a közönség, majd 20.00-24.00 óráig táncházban szórakozhattak a jelenlévők.

neptancosok_kepzese_a_viharsarokban_01.jpg 
A jól sikerült hétvégének folytatása következik. 2010. december 11-én szombaton Kétegyházán szervez hasonló képzést a szövetség, melyen Csipei Judit  és Farkas Tamás oktatnak nadabi táncokat, este pedig nadabi hagyományőrző táncosok bemutatója és táncház várja az érdeklődőket.

neptancosok_kepzese_a_viharsarokban_01.jpg

 

A program támogatói:

Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány

Békés Megye Önkormányzata



 

 

 
< Előző   Következő >