Kezdőlap arrow Hírek arrow Így tedd rá - akkreditált pedagógus továbbképzés
Így tedd rá - akkreditált pedagógus továbbképzés
2010. november 22.

Népi játék-, néptáncmódszertan az óvodában
és az általános iskola alsó tagozatában

Akkreditált pedagógus továbbképzés
Időtartama: 30 óra
Ára: 35.000,- Ft/fő
Helyszín: Okány
Időpont: 2011. február 17-20, vizsganap: március 6.

 

Tartalma:

A képzés fő tartalma a népi játékok, néptánc oktatásának módszertana. Ezek alkalmazását megelőzően azonban ismeretet kell szerezni az elméleti háttérből, mely a tájegységek, viseletek, zenék, népszokások, játék és tánctípusok ismeretéből áll. Ezeket követik a gyakorlati ismeretek elsajátításai. A népi játék és néptáncoktatás azonban nem csupán a mozgás fejlesztése és az ismeretanyag átadása. A mondókák által fejlődik a beszédkészség, a párbeszédes játékokban a kommunikációs készség, a mozgásos játékok által a mozgáskoordináció, a feladatok által szabálytisztelet, önfegyelem és a csoportos viselkedési formák is kialakulnak. A szövegek által gyarapodik a gyerekek szókincse, szövegértése, fejlődik a fogalomtáruk. Fejlődik térbeli tájékozottságuk, számismeretük, mely segítséget nyújt a matematika főbb elemeinek megértéséhez. A népi játékok és a népdalok komplex ismereteket közvetítenek.

A képzés 6 modulból áll. A tanuló-tanító című rész segítséget nyújt a már megszerzett pedagógiai tudás népi játék, néptáncoktatásba való áthelyezésére. A második, néprajzi alapismeretek modul, lehetőséget nyújt tájegységeink, táncaink megismeréséhez. A harmadik, jeles napok nevű modul részletes ismereteket nyújt az évkör legfontosabb ünnepeiről, szokásairól. A népi ének modul segítséget nyújt a dalok oktatásmódszertanához, valamint a gyakorlati oktatás nagyban bővíti a résztvevő ismeretanyagát. A 12 óra népi játék modul segítséget nyújt önálló módszertani ötletek megvalósításához, a játéktípusok ismeretéhez, valamint a korosztályokhoz megfelelő alkalmazásához. A 9 órás néptánc modul pedig gyarapítja a részvevők motívumkészletét, módszertani ismereteket nyújt, valamint tájékoztatást ad a lehetséges mozgásfejlesztési technikákról.

A résztvevő az elméleti, és gyakorlati oktatás során komplex ismeretet szerezhet ahhoz, hogy minőségi és sikeres foglalkozásokat tudjon tartani, valamint munkája során elemekre bontva is alkalmazni tudja a megszerzett tudást.

 Oktatók:Budainé Balatoni Katalin, Néptáncpedagógus, Neveléstudományi bölcsész, Így tedd rá! vezető oktatóHortobágyi Ivett, Néptáncpedagógus, Néprajz szakos bölcsészKovács Henrik, Néptáncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusaZsótér Boglárka, Néptáncpedagógus, Így tedd rá! vezető oktató Jelentkezés, bővebb információ: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges tel.: 20 932 8070     további információk: www.igyteddra.huA jelentkezéseket a beérkezések sorrendje szerint tudjuk figyelembe venni! Maximális létszám 25 fő.
 
< Előző   Következő >