Kezdőlap arrow Hírek arrow Kiválóan szerepeltek a Hétpróbások Szegeden
Kiválóan szerepeltek a Hétpróbások Szegeden
2010. április 21.

10Az idén huszadszorra rendezte meg a Szegedi Százszorszép Gyermekház néptáncfesztiválját. Az idők folyamán ez a rendezvény a magyarországi gyermektánc mozgalom egyik legjelentősebb bemutatójává nőtte ki magát. Köszönet illeti ezért Orbán Hédit és csapatát. Ebben az évben 51 csoportot láthattunk a 6 bemutatón. Köztük volt a Hétpróbás Néptánciskola 3 csoportja is. A kétpróbások ifj. Mlinár Pál és Mlinár-Kőrösi Katalin, a hárompróbások Vaszkó János és Vaszkóné Mochnács Renáta, valamint a négypróbások Szarka Zsolt és Hegedûsné Farkas Lilla növendékei.

A lázas felkészülést, izgalmas utazás és még izgalmasabb fellépés követte.  A szülõk érdeklõdése sem volt csekély, közel kétszázan kísérték el és nézték meg gyermekeiket.

A zsûri tagjai nagyra értékelték csoportjaink munkáját. Külön kiemelték a „Békéscsabai Mûhely” tudatos, magas szintû szakmai, pedagógiai tevékenységét, amit a „Legjobb Táncmûhely” vándordíjjal jutalmaztak. Továbbiakban méltatták Vaszkó János és Vaszkóné Mochnács Renáta térformai rendezését, Szarka Zsolt és Hegedûsné Farkas Lilla Szilágysági Hepe-hupa, valamint ifj Mlinár Pál és Mlinár-Kõrösi Katalin Tücsöklagzi c. koreográfiáit. Ez utóbbit javasolták a 2010-es Gyermektánc Antológia mûsorába.

 

 

 
< Előző   Következő >