Kezdőlap arrow Hírek arrow A Tabán Táncegyüttes zalaegerszegi sikere
A Tabán Táncegyüttes zalaegerszegi sikere
2010. április 21.

Az elmúlt hétvégén 24. alkalommal rendezték meg a Zalai Kamara Fesztivált, ahol a Tabán Táncegyüttes is részt vett, méghozzá nem kis sikerrel. Elhoztak egy I. fokozatú szólótáncosi  díjat, egy koreográfiai nívódíjat, egy együttesi nívódíjat (Fődíjat) és egy zenei nívódíjat. A fesztiválról részletes beszámoló a tovább gombra kattintva olvasható.

Idén 24. alkalommal rendezték meg a Zalai Kamara Fesztivált április 16 és 18. között Zalaegerszegen. A békéscsabai Tabán Táncegyüttes a 2 évvel ezelőtti Fesztiválon kapott különdíj után, idén is megmérettetett az igen erős mezőnyben.

A kiírás szerint autentikus és táncszínházi kategóriában lehetett nevezni az együtteseknek.

A Tabán Táncegyüttes két autentikus műsorszámot indított:

  1. MóriczBence: Legényesek Bogártelkéről

  2. FarkasTamás: Vasárnapi zsok Mácsán

Az első műsorszámmal emléket kívántuk állítani azoknak a bogártelki hagyományőrző, kiváló legényes táncosoknak, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk, de filmre vett táncaikkal, velük készített beszélgetéseikkel örökre az emlékezetünkbe maradnak.

A második szám az aradi aldialektus két településének (Mácsa, Nadab ) román és cigány táncanyagába nyújt betekintést egy vasárnapi báli hangulat felhasználásával.

Az együttes tagjai évek óta kapcsolatban állnak azokkal az élő hagyományőrzőkkel, akiknek a táncait táncoljuk, színpadra állítjuk. Az adatközlőkkel kialakított személyes, baráti kapcsolatok nagyban hozzájárultak a Tabán Táncegyüttes idei zalaegerszegi sikeréhez, melyek a következők:

Együttesi nívódíj- Fődíj

Koreográfusi nívódíj Farkas Tamásnak

I. fokozatú szólótáncosi díj Szabó Dánielnek

Zenei nívódíj a Vasárnapi zsok Mácsán című szám zenei kíséretének, amely a Békés Banda volt

Köszönet az együttes tagjainak:

Csipei Judit (együttes vezető )

Pap Johanna

Tóth Edit

Panyi Katalin

Móricz Bence

Bátori Sándor

Szeverényi Barnabás

Szabó Dániel

Farkas Tamás

 
 
< Előző   Következő >