Kezdőlap arrow Hírek arrow Beszámoló és képriport a Tabán bálról
Beszámoló és képriport a Tabán bálról
2010. február 16.

10A békéscsabai Tabán Néptánc Egyesület 2010. január 30-án tartotta műsorral egybekötött bálját. A műsor első részében a felnőtt táncegyüttes utánpótlás csoportjai léptek fel. A második részben pedig a Tabán Táncegyüttes Báli hangulatok a Maros mentéről című 50 perces műsorát mutatta be. A műsor alapgondolata volt, hogy a Maros folyó mentén élő etnikumok egyik szórakozási formáját felhasználva rendezzük színpadra az adott vidék jellegzetes tánchagyományát.

A folyó folyásirányát követve az eredés helyén található Gyergyócsomafalva katonabúcsúztató regrutabálja nyitotta a műsort.


A második koreográfia a Felső-Maros mente egyik hagyományőrző falujának, Vajdaszentivány szüreti mulatságába kapott betekintést a néző.


A következő felvonásban a Maros alsó folyása mentén élő románok és cigányok vasárnap délutáni zsokja adta az alapötletet.


A műsor zárásaként a torkolat környékén élő magyarok húshagyókeddi bálja volt látható.

A teltházas előadást követően báli, táncházi muzsika, valamint vacsora várta a vendégeket. A sikeres estén felbuzdulva jövőre is meg szeretnénk rendezni az egyesületi bált.

 
< Előző   Következő >