Kezdőlap arrow Hírek arrow Viharsarki Kis és Gyermek Együttesek Találkozója
Viharsarki Kis és Gyermek Együttesek Találkozója
2009. június 10.


2009. május 16-án a gyomaendrődi Katona József Művelődési Központ, Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény adott otthont a Viharsarok Néptáncszövetség és a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Kht. Kulturális Irodája és a Körösmenti Táncegyüttes által szervezett néptáncfesztiválnak.

A rendezvény 9 órakor kezdődött a színpadbejárással, közben 11 órától játszóház várta az éppen nem próbáló gyerekeket.

A találkozó színpadi műsora 13 órakor kezdődött, elsőként a házigazda Körösmenti Táncegyüttes mutatkozott be, majd megnyitó beszédet mondott Mlinár Pál a Viharsarok Néptáncszövetség elnöke, valamit házigazdaként köszöntötte a megjelenteket Dr. Szonda István etnográfus, muzeológus, a Katona József Művelődési Központ igazgatója.

Békés megye 14 településéről érkeztek Gyomaendrődre a csoportok.

A zsűri és a közönség véleménye alapján a résztvevők színvonalas műsorukkal felejthetetlen élményt nyújtottak mindenkinek. A „talpalávalót” a fesztivál központi zenekara a Suttyomba Zenekar biztosította.  

A bemutatókat követően a zsűri és a szakmai vezetők egy kötetlen beszélgetés során értékelték a látottakat, míg a táncosok egy fergeteges táncházzal zárták a rendezvényt.

 

A rendezvényhez kapcsolódóan, a Viharsarok Néptáncszövetség 11 órára összehívta közgyűlését, ahol a megjelentek, elfogadtak a 2008. évi közhasznúsági beszámolót és egyeztették a 2009. évre vonatkozó terveket.

A rendezvény megvalósítását Békés Megye Önkormányzata, a Körösmenti Táncegyüttes Alapítvány Katona József Művelődési Központ, Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény a Békés Megyei Jókai Színház Programirodája és a Békés Megyei Jókai Színház támogatta.

A házigazda Körösmenti Táncegyüttes műsora

Kistabán Táncegyüttes Békéscsabáról

Kisbelencéres Táncegyüttes Békésről

Gyöngyszeműek Gyermektánccsoport Dévaványáról

 
< Előző   Következő >