Kezdőlap arrow Hírek arrow Folytatódott a Csűrdöngölés
Folytatódott a Csűrdöngölés
2017. június 10.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2017 májusától folytatta a nagy sikernek örvendő Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház elnevezésű sorozatát, ezúttal szoros együttműködésben a Hagyományok Házával.  

 

A résztvevők egy - egy megyei együttes és zenekar, valamint az együtteseket vezető táncpedagógusok  közreműködésével megvalósuló előadásokon nyerhettek bepillantást a néptánc és népzene világába, valamint egy-egy ünnephez kapcsolódó népszokásba.

 

A programsorozat három megyei településen valósult meg. Első alkalommal május 12-én Vésztő, majd június 1-én Kamuton végül pedig június 9-én Mezőmegyer adott otthont a táncház sorozatnak.

 

A vándortáncház minden alkalommal egy megyei együttes és zenekar bemutatójával indult, mintegy kedvet adva az azt követő táncházhoz. Az előadáson a táncos produkciókon kívül népi hangszerekkel is megismerkedhettek a résztvevők, melyeket olykor, ha a zenészek hagyták, ki is próbálhattak. A táncházak felhozatala néptáncanyag tekintetében igen vegyes volt, hiszen mindig az adott helyszínen résztvevők korosztályi sajátosságaihoz igazodott, de azt elmondhatjuk, hogy mindhárom nagy dialektus területről akadtak táncok bőséggel, s természetesen a daltanulás, a játék és a kézműveskedés sem hiányzott a programsorozatból

 

A rendezvény szervezői:

 

 

 

 
< Előző   Következő >