Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Néptáncosok képzése Békés megyében - Gyimesi táncok
2011. szeptember 5.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége „Néptáncosok képzése Békés megyében” címmel szakmai továbbképzést szervez a dél-alföldi és más régiókban működő néptáncosok és néptáncoktatók számára. A képzés során, két hétvégén két táncanyaggal ismerkedhetnek meg a jelentkezők. Az első alkalommal gyimesi táncokat tanít Nagypál Anett és Kádár Ignác, míg a második alkalommal kétegyházi román táncokat oktat Mahovicsné Ladányi Anita és Mahovics Tamás. Mindkét képzés szombat estéjén helyi hagyományőrzők bemutatója és táncház várja a résztvevőket. 1. alkalom részletei a felhívásban.

Felhívás

Jelentkezési lap

 

 
Lezárult a Barangoló csűrdöngölő első félévi táncház sorozata
2011. június 7.

2011. május 28-án szombaton, Tótkomlóson zárult a Barangoló csűrdöngölő első félévi táncház sorozata.

A táncházban közreműködtek a SZÁMK Chován Kálmán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei (Sköcök Ifjúsági Táncegyüttes, és a Vackor Gyermektáncegyüttes), valamint a Suttyomba zenekar.


 

Tovább...
 
Lezajlott a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2011. május 19.

2011. május 14-én szombaton több mint 250 táncos mutatkozott be a Békés Megyei Gyermek és Kisegyüttesek Találkozóján, Kétegyházán, a Táncsics Mihály Művelődési Házban. A program színpadbejáró próbákkal kezdődött, mialatt délelőtt 09-12-ig fokozatosan megteltek a Művelődési Ház öltözői, s az egész épületet betöltötte a táncosok kopogása, énekhangja és „csapkodása”.

Tovább...
 
Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2011. május 1.

2011. május 14-én szombaton kerül megrendezésre a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója. A rendezvény Békés megyében már hagyománnyal rendelkező, kifejezetten néptáncos szakmai rendezvény, mely segíti, előremozdítja az együttesek szakmai munkáját, alkalmat teremt az együttesvezetők közti tapasztalatcserére, az együttesek tagjai között pedig új kapcsolatok kialakítására és a régiek ápolására.

Tovább...
 
A Barangoló csűrdöngölő újabb állomása
2011. április 27.

2011. április 30-án, szombaton érkezik negyedik állomásához a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének vándortáncház sorozata, a Barangoló csűrdöngölő, ezúttal Mezőhegyesre.
Ez alkalommal a táncház a Szent György napi szokásokhoz kapcsolódik, melyen az érdeklődők megtekinthetik a Harruckern Táncegyüttes előadását, majd Horváth Péter (a Harruckern Táncegyüttes vezetője) irányításával önfeledten rophatja mindenki a táncot.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 55 - 63 / 73