Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Idén Békésen találkoztak a kisegyüttesek
2012. május 13.

2012. május 12-én szombaton több, mint 200 néptáncos mutatkozott be a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozóján, Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. A program színpadbejáró próbákkal kezdődött, délelőtt 09-kor.

A folyamatosan érkező tánccsoportokat a Belencéres Néptáncegyüttes tagjai fogadták és igazították útba.

 

Tovább...
 
Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2012. május 10.

2012. május 12-én, szombaton ismét megrendezésre kerül a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A rendezvényen 11 Békés megyei csoport néptánccsoport mutatkozik be egy, vagy két produkcióval.

Helyszín: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.

Kezdés: 13.00

A rendezvény szakmai közreműködőji, társrendezői a Belencéres Néptáncegyüttes és a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ.

A rendezvény támogatói:

Békés Megyei Intézményfenntartó Központ

és a


Tovább...
 
Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2012. április 5.

2012-ben újra megrendezzük a Békés Megyei Gyermek - és kisegyüttesek Találkozóját, melyre ezúton is várjuk az együttesek jelentkezését.

A fesztivál időpontja:2012. május 12. szombat
Helyszíne: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ; 5630 Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.

Részletek a felhívásban.

Felhívás

Jelentkezési lap

A rendezvény támogatói:

Békés Megyei Intézményfenntartó Központ
és a

 
Méhkeréken zárta a 2011-es évet a Barangoló Csűrdöngölő
2012. január 2.

 2011 - ben indult a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének vándortáncház sorozata, mely során az idén tizenegy település vehetett részt a táncházi forgatagban. A program célja, hogy Békés megye azon hátrányos helyzetű településein, ahol néptánccsoport, néptánc oktatás létezik ugyan, de a nehéz anyagi körülmények miatt a néptáncot kedvelőknek csak ritkán, vagy egyáltalán nincs alkalmuk  élő zenére táncolni, énekelni, erre alkalmat teremtsünk. Idén Végegyházára, Okányba, Vésztőre, Mezőhegyesre, Tótkomlósra, Körösnagyharsányba, Battonyára, Bucsára, Kétegyházára, Sarkadkeresztúrra és Méhkerékre jutott el a vándortáncház.

Tovább...
 
Joc - Kétegyházi román táncok
2011. november 6.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége már évek óta szervez táncosok és táncoktatók részére továbbképzéseket.  2008-as továbbképzésünk témája a Felső-Tisza vidéki és az öcsödi cigányság tánckultúrája volt, 2009-ben a Békés megyei Méhkerék és Elek románságának táncaival ismerkedhettek meg a résztvevők. 2010-től pedig a táncházi környezetben népszerű erdélyi táncok oktatását is beépítettük képzési sorozatunkba, melyet  idén gyimesi táncok oktatása képviselt. Békés megye tánchagyományai tekintetében még kimaradt a Békés megyei román nemzetiség tánckultúrájának harmadik reprezentatív területe, a kétegyházi románság táncainak oktatása, hagyományainak, viseletének bemutatása.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 46 - 54 / 73