Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Táncpedagógusok továbbképzése Békés megyében
2013. szeptember 9.

Tisztelt Táncpedagógusok, Együttesvezetők, Táncosok!

 

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület „Táncpedagógusok továbbképzése Békés megyében címmel” módszertani továbbképzést rendez a megyében és a régióban működő táncpedagógusok és együttesvezetők számára. A módszertani képzés előadói és gyakorlat-vezetői az idei tanévben megrendezésre kerülő Ifjúsági Szólótáncfesztivál kötelező táncanyagához kapcsolódóan (Kalocsai táncok) tárgyalják az egyes témák módszertani problémaköreit. A továbbképzés részét képezi népdaltanítás és egy koreográfiai kérdésekkel foglalkozó elméleti előadás is. Az egész napos rendezvény részletei az alábbi programban láthatók.

Tovább...
 
A táncház a közösségfejlesztés egyik bevált módja
2013. július 25.
tanchazmindenki.jpg

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete az „Együtt a közösségekért!” (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0325) projekt keretében közéleti táborokat valósított meg 2013 júliusában Békés-Dánfokon. Az 5 napos bentlakásos program során a résztvevő tanulók kreatív műhelyfoglalkozások keretében foglalkoztak a helyi nyilvánosság (média), a diák-és településszintű gyermekönkormányzatok és a közösségek működésének témakörével.

Tovább...
 
Táncos múltidézés a sokadalomban
2013. július 5.

A színház, a versengés és a néptánc jól megfért egymás mellett a XIV. Körös-völgyi Sokadalom második napján a gyulai vár tövében.  A Békés Megyei Néptáncgálán a magyar táncok mellett a velünk élő nemzetiségek mindennapjai is megelevenedtek a koreográfiákban.

Tovább...
 
Elhúzták a gyermek néptáncosok és kisegyüttesek nótáját Gyulán
2013. július 5.

Másodjára mérték össze tudásukat Békés megye gyermek néptáncosai és kisegyüttesei festői környezetben, a gyulai vár tövében felállított színpadon a Békés Megyei Néptáncosok Közhasznú Egyesületének szervezésében.

Tovább...
 
Képriport egy erdélyi gyűjtőútról
2013. május 24.

szaszcsavasband2.jpg
Képeink a 2013. május 18-19-ei mezőszopori és szászcsávási gyűjtőúton készültek. A fényképeket készítette és az utat szervezte Farkas Tamás, a Tabán Táncegyüttes vezetője.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 28 - 36 / 73