Tagjaink

Szaknévsor

Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

Szakmai fórum I. Nyomtatás
2018. március 1.

EFOP-1.3.5-16-2016-00026 - "Közösségek fejlesztése a népművészet eszköztárával Békés megyében"
Szakmai fórum I.

A projekt keretében tervezett 4 db fórum közül az első alkalommal a Közéleti szerepvállalás és érdekképviselet elősegítése – lehetőségek a projektben címmel szerveztünk rendezvényt 2018. február 17-én.

Az eseménynek a Kézműves Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola biztosított helyet. Partnerszervezeteink mindegyike több fővel is képviseltette magát az eseményen.

 

Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a rendezvényt.  A megnyitót követően előadások következtek. A szakértő és felkészült előadókat a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete biztosította.

 

Kölcseyné Balázs Mária, közösségfejlesztő a Népi kézműves közösségek helye a helyi társadalomban címmel tartott előadást, melyben bemutatta a népi kézműves közösségek történelmi fejlődését, illetve szerepét, kiemelve napjaink tendenciáit.

 

Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének titkára részletesen bemutatta a közéleti szerepvállalás és érdekképviselet lehetőségeit a civil szektorban, s a hallgatóság igényei alapján kitért a civil szervezetek alapításának módjaira, teendőire is.

 

A szendvics-ebédet követően Pepó Jánosné, a Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnöke bemutatta egy civil szervezet tevékenységét, azaz a szlovák népi hagyományok ápolását Nagybánhegyesen.

 

Harangozó Imre, etnográfus, az újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola elnöke előadását Kallós Zoltánra emlékezve kezdte meg, akit sajnos a közelmúltban veszítettünk el.  Majd előadásában kitért általában a népfőiskolák helyére, szerepére a társadalomban, illetve konkrétan az újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola helyi közéleti szerepvállalására.

 

A fórum kerekasztal-beszélgetéssel fejeződött be, ahol a partnerek röviden beszámoltak egymásnak a projekt helyszínein folyó tevékenységekről

 

A jó hangulatú és igen hasznos tanácskozás új ismereteket és további motivációt biztosított a jelenlévők számára a projekttevékenységekhez.